Komentář k článku: *2009052105


24.05.2009 10:46 Tomáš Janovice
Dobrý den moc si vážím toho, že se někdo konečně odvážil povstat proti špatným rozhodnutím ze soutěže v Janovicích. Přiznám se na rovinu, že o průběhu soutěže vím jen to ,že to je spousta práce na ,kterou sbor jen a jen doplácí.O to více mně mrzelo rozhodnutí teamu rozhodčích o anulování výsledků. Dělám strojníka již 13let a kdo tomu jen trochu rozumí musí vědět, že každý stroj je jiný a hlavně že skoro žádný stroj těchto sérií nevydrží takové soutěžení. Je jasné, že námi dodaný strojník se nezamlouval všem družstvům ,ale je to člověk také s dlouholetou zkušeností a podle informací, které dostal od rozhodčího vykonával funkci jednotného strojníka. Na soutěži jsem bohužel zaslechl i názor , aby byl strojník vyměněn a podobné výlevy duší. Myslím že tito labilní jedinci by neměli být v kontaktu s dětmi a měli by si uvědomit význam slova HRA tímto lidem nejde o hru jde jim o prestiž a aby jejich jméno bylo co nejviditelnější. Věřím ,že pokud člověk věnuje do výcviku spoustu času chce také výsledky , ale ti kterých se to týká a čtou tyto řádky by se měli zamyslet zda to co předvádějí je ten správný obrázek pro děti o tom jak se chovat. Při psaní těchto řádek lituji toho ,že jsem nebyl strojníkem já , protože věřím že by tento problem nebyl a pokud jo byl by vyřešen na místě.

Toto by bylo jen pár poznatků ze soutěže . Celkový dojem z těchto soutěží je pro mne spíše negativní a doufám, že takové soutěže pod křídly OSH se v Janovicích nebudou už nikdy konat. Kdo pořádá soutěže ví o čem mluvím. 

PS: Jedná se pouze o názor můj a může se lišit od názoru SDH Janovice n.Úhl

Tomáš Jiřík - Strojník SDH Janovice nad Úhlavou

Komentář k článku


28. 05. 2009

Dobrý den, během dnešního mimořádného jednání odborné rady mládeže bylo rozhodnuto, že obdržíte písemné vyjádření k otevřenému dopisu zaslaného na redakci stránek: www.oshklatovy.cz. Další podrobnosti o bodech jednání se dozvíte na školení vedoucích MH a Dorostu – v Běšinech. Děkuji za pochopení.

ADAMEC Jan - člen ORM