Komentář k článku: *2009082202


02.12.2009 19:51 Petr Nový

SDH Týnec u Klatov- doplnění
Starostka: Vlasta Kučerová
Velitel: Aška Karel

Členská základna je 62 členná
V Týnci se dlouhodobě věnují práci s mládeži ve věku do 26 let  mají 24 mladých
lidí, z toho 10 dětí, které jsou zapojeny do Hry „Plamen“. Jejich vedoucí s nimi jezdí po soutěžích v rámci okresu, organizují pro ně každoroční letní hasičské tábory. Na ty se nejvíce děti těší a shlédly již mnoha krásných míst naší vlasti. V roce 2009 to byl letní hasičský tábor až za Ústím n/Labem.Kolektiv dětí se zúčastňuje zimních srazů mladých hasičů, které se konají v tělocvičně bu´d v Nýrsku nebo v Klatovech kde jsou děti prověřeny ze šikovnosti,rychlosti v mnoha soutěžích.
 V Týnci je aktivní družstvo žen v čele se starostkou sboru Vlastou Kučerovou, které se zapojuje do okrskových soutěží, vyřazovacího kola žen. Ženy jsou zařazeny do II věkové kategorie a svými výkony si ženy několikrát zajistily postup do okresního kola, kde se umístily na prvních místech. Družstvo žen se zapojuje do Pošumavské hasičské ligy, soutěžily i v Požárním sportu a staly se vítězkami v okresním kole požárního sportu.
 Družstvo mužů se zúčastňuje okrskových soutěží, zapojeno je do pošumavské hasičské ligy, pouťových turnajů.
Velitel sboru dbá na výcvik a připravenost družstva i současné techniky. Sbor vlastní stříkačku PPS 12, dále vlastní Avii, se kterou dopravují družstva nejen k zásahům ale i na soutěže jak mužů, žen i mládeže.
Zázemí pro práci a schůzky mají hasiči v hasičské zbrojnici, kde jsou k vidění jejich poháry, diplomy, ocenění.
Týnečtí žijí bohatým kulturním životem, pořádají hasičské plesy, dětský karneval, stavění máje, májový průvod, a po skončení krásného měsíce května je to dražení máje. Výtěžek pak slouží k údržbě jejich vozidla. Svépomocí si hasiči vybudovali cvičiště, kde připravují svá družstva na soutěže.
Sbor dobrovolných hasičů v Týnci u KT se zúčastňuje každoročně setkání Týnců v celé ČR. Letos to bylo již 10. setkání, které bylo v Týnci nad Sázavou, kde mimo jiné se na hasičskou soutěž sešlo 9 hasičských družstev českých Týnců, z toho dvě družstva žen. Družstvo žen z Týnce u Klatov  svými výbornými  výkony porazilo favoritky z Velkého Týnce a obsadilo 1. místo.

 

Komentář k článku